Soba Veronika

Soba Veronika je romantična dvoposteljna soba, opremljena v prijetnem rustikalnem stilu. Soba ima balkon z razgledom na naše posestvo.

V sobi boste našli še dovolj veliko omaro, mizico, stol, dostop do brezplačnega WI-Fi-ja, dodamo pa lahko še otroško posteljico.
Veronika Deseniška je bila plemkinja nižjega rodu iz Desinića. Ko je bil Friderik II. Celjski na enem izmed svojih lovskih pohodov, jo je zagledal in iskrica ljubezni je preskočila. Zgodba, podobna kot pri Romeu in Juliji, se je pričela. Veronika se je, kljub svarilom, popolnoma predala Frideriku. Skupaj sta živela na gradu Fridrihštajn na Kočevskem in sanjala o skupni prihodnosti. Kot se pri takšnih zgodba mnogokrat pripeti, je tudi med njiju udarila močna roka Friderikovega očeta. Najprej je zaprl sina in pričel z lovom na Veroniko. Kot preganjana žival se je skrivala po različnih skrivališčih, dokler je niso nazadnje ujeli. Obsojena je bila čarovništva in tega, da je začarala Friderika. Na nek način ga je res, a jo je meščansko sodišče na presenečenje vseh, oprostilo. Vsekakor pa ji Herman ni! Friderikovemu prijatelju, vitezu Joštu Soteškemu, je naročil, naj jo ubije. In še enkrat se je usoda Celjskih odvijala na nam bližnjem gradu Ojstrica. Tu je Jošt izpolnil svojo mračno nalogo in Veroniko utopil. Ko je Friderik zvedel za usodo svoje drage Veronike, so mu v očeh ugasnile zvezde. In ugašati so začele tudi zvezde Celjske rodbine.

O veličini Celjskih danes pričajo le še ostanki, na njih spominjajo zvezde v našem grbu. Ljubezen med Friderikom in Veroniko pa je premagala vse ovire in še danes navdihuje.

Nastanitev:

Izven sezone: 1.1.- 15.6. in 1.9 – 31.12
Nočitev z zajtrkom (po osebi na dan): od 35 €
Sezona: 16.6. – 31.8.
Nočitev z zajtrkom (po osebi na dan): od 38 €
Doplačilo za rezervacijo za manj kot tri nočitve.
(1 noč 5€ doplačila, 2 noči 10€ doplačila).

Doplačila:

Turistična taksa (po osebi na dan): 1,5 €
Zajtrk po osebi: 10 €

Wellness:

Savna za goste na kmetiji (po osebi): 15 € / 2 uri
Savna za zunanje goste (po osebi): 20 € / 2 uri

Dodatna ponudba:

Izposoja gorskih koles (po osebi): 6 € / 2 uri

Popusti za otroke:

Otroci do 4 let bivajo brezplačno
Otroci od 5-7 let: 50% popust

Oprema

Hišna pravila

• Kajenje v sobah in ostalih skupnih prostorih hiše ni dovoljeno.
• Domače živali niso dovoljene.
• Zabave niso dovoljene.

Rezervirajte nastanitev.